неділя, 05 червня 2011 16:42

У Німеччині кишковою інфекцією заразилися вже більше 2300 людей

У Німеччині кишковою інфекцією заразилися вже більше 2300 людей

У Німеччині від гострої кишкової інфекції вже постраждали понад 2300 осіб, у 520 з них розвинувся гемолітико-уремічний синдром (ГУС), 18 хворих померли. Подальше поширення небезпечного захворювання в Гамбурзі, що вважається найбільш вірогідним місцем появи інфекції, сповільнюється, повідомляють ЗМІ Німеччини.

За даними газети "Bild am Sontag", у ФРН нараховується зараз 2366 хворих, в тому числі в Гамбурзі - 751 особа, у федеральних землях Шлезвіг-Гольштейн - 513, у Нижній Саксонії - 344, в Північному Рейні-Вестфалії - 253. У той же час, як повідомило агентство ДПА, з п'ятниці на суботу в Гамбурзі, за даними місцевої влади, зареєстровано лише 19 нових випадків захворювання, і тільки в одному розвинувся синдром ГУС.

Міністр охорони здоров'я ФРН Даніель Бар визнав, що "склалася напружена ситуація із забезпеченням хворих". При цьому він не зміг виключити, що джерело інфекції ще активне. Причина захворювання поки не встановлена ??- експерти звинувачують антибіотики, забруднену воду, кажуть навіть про теракт. Не зрозуміло і те, де зародилася інфекція.

Так, згідно з журналом "Focus", експерти берлінського науково-дослідного інституту вірусології імені Роберта Коха підозрюють, що, можливо, стартовою точкою в розвитку спалаху стало портове свято в Гамбурзі, що відзначали одразу 1,5 мільйона людей 6-8 травня, вже через тиждень після якого в міські клініки стали надходити перші хворі з відповідними симптомами. Під підозрою перебуває і ресторан в Любеку, де після святкового заходу 13 травня 8 з 34 учасників захворіли. Загалом у цьому ресторані заразилися 17 відвідувачів. Дані про його перевірку будуть опубліковані в понеділок.

За даними журналу "Focus", те, що відбувається на півночі Німеччини, не є чимось зовсім новим. У 1892 році Гамбург вже зазнавав атаки агресивного мікроба, який викликав зневоднення організму і в цілому схожі з нинішнім захворюванням симптоми, що забрав тоді 8605 життів при 17 тисячах захворілих.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині кишковою інфекцією заразилися вже більше 2300 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути