Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2011 18:51

У МЗС не чули про постраждалих українців в Японії

У МЗС не чули про постраждалих українців в Японії

У Міністерства закордонних справ України немає інформації про наявність громадян України серед жертв і постраждалих в результаті катастрофи в Японії.

Про це сьогодні, 14 березня, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, поки немає інформації про наявність серед потерпілих від землетрусу, цунамі і аварій на атомних станціях громадян України.

Також він зазначив, що відомство, як і раніше рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Японії до стабілізації ситуації в цій країні.

"Ми зберігаємо рекомендацію не відвідувати Японію до того часу, поки не стабілізується ситуація навколо атомних об'єктів та з сейсмічною активністю", - сказав Волошин.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 9,0 стався в п'ятницю, 11 березня, на північному сході Японії. Його епіцентр перебував у 373 кілометрах на північний схід від Токіо, епіцентр залягав на глибині 24 кілометрів. Незабаром в тому ж районі сталося ще кілька потужних підземних поштовхів. Магнітуда найсильнішого афтершоку склала 7,1.

За останніми даними, кількість загиблих і зниклих безвісти в результаті землетрусу і цунамі в Японії перевищує 4,5 тисячі осіб. Землетруси призвели до аварій та збоїв у роботі на низці японських АЕС.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС не чули про постраждалих українців в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути