понеділок, 30 липня 2012 12:43

У Луганську вандали споганили скульптуру бразильського футболіста Пеле

У Луганську вандали облили синьою фарбою скульптуру бразильського футболіста Пеле.

Працівники приватного музею на честь Пеле, біля якого встановлена скульптура, повідомили, що правопорушення сталося сьогодні вночі.

За словами власника музею Миколи Худобіна, приміщення музею знаходиться на першому поверсі п'ятиповерхівки, біля входу встановлені відеокамери, але вандали в кадр не потрапили. Худобін припускає, що фарбу злили з даху будинку або з якогось поверху.

Автор: Фото: comments.ua
  Відеокамери вандалів не зафіксували
Відеокамери вандалів не зафіксували

"Фарба на спині "Пеле", і нікого з вандалів камера не зафіксувала, їх просто не було в кадрі. Це дуже прикро, що люди так поступають і не цінують те, що для них зроблено ", - сказав Худобін.

Він зазначив, що вже викликав міліцію, і буде вимагати, щоб вони знайшли вандалів. Також він повідомив, що великий гранітний м'яч - символ луганської футбольної команди "Зоря", яка в 1972 році стала чемпіоном СРСР, розташований поруч зі скульптурою Пеле, не постраждав.

У той же час, у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Луганській області повідомили, що про дану подію їм нічого невідомо.

Як повідомлялося раніше, приватний музей на честь бразильського футболіста Пеле був відкритий у Луганську 2 червня. Експозиція музею, зібрана місцевим жителем Миколою Худобіним протягом 40 років, налічує більш ніж 3000 експонатів. Худобін - фанат Пеле з дитинства, а музей - це його мрія. Він запрошував на відкриття самого футболіста, однак той не приїхав. Відкриття музею відвідав з візитом посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело, Валентина Яшина - вдова Левка Яшина, з яким у Пеле в 50-60-х роках минулого століття були найяскравіші протистояння під час футбольних матчів, Ігор Фесуненко - російський журналіст , який написав про Пеле багато книг і публікацій.

Автор: Фото: comments.ua
  Скульптура Пеле постраждала від вандалів
Скульптура Пеле постраждала від вандалів

"Я хочу довести, що Луганськ - це не провінція, він може стати футбольною столицею України. Тому музей кращого футболіста світу знаходиться в моєму рідному місті, де народився я, де, до речі, народилося багато футбольних талантів, відомих всьому світу: Заваров, Юран, Онопко. Луганські діти, які займаються футболом, зможуть побувати в музеї Пеле, щоб мати найкращий приклад для свого майбутнього", - вважає Микола Худобін.

Серед експонатів музею: пам'ятний знак Чемпіонату Світу 1958 році (виготовлений з бронзи, позолоти, ручна робота), вимпел "Пеле - Яшин" 1958 року з автографом Пеле, золоті годинники, які Пеле після матчу 1965 року "Бразилія - СРСР" подарував захисникові збірної СРСР Афоніну, футбольний м'яч Чемпіонату Світу 1966 року та багато іншого.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську вандали споганили скульптуру бразильського футболіста Пеле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути