Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2012 21:48

У Тернополі графітчика посадили на 7 діб

У Тернополі графітчика посадили на 7 діб
Графітчик має свій фірмовий напис, щось на зразок підпису, і всюди, де є такі значки – то його робота. Фото надане прес-службою Тернопільської міськради

Учора Тернопільський міськрайонний суд виніс рішення про адміністративний арешт чоловіка, якого муніципальна міліція зловила в місті за розмальовуванням фасаду банку. Графітчика ув'язнили на 7 діб.

Про це повідомляє сайт Тернопільської міськради.

"21 липня працівники правоохоронних органів затримали чергового вандала-графітчика, який нищив фасади будинків по вул. Руській. Як з'ясувалося, ним виявився громадянин Бакшанський Дмитро Георгійович, 1977 року народження. Чоловік не працює та проживає з матір'ю по вул. Бережанська, 3/70", - йдеться у повідомленні мерії.

Як розповіла у коментарі Gazeta.ua прес-секретар міської ради Катерина Калуш, ім'я вандала оприлюднили зумисне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник французької графіті-культури відвойовує славу Бенксі

"Це не перший випадок, коли міліція ловить на гарячому тих, хто малює на парканах і будинках. Для графіті у місті відведена спеціальна стіна по вулиці Вояків Дивізії Галичина під залізничним мостом. Там можуть проявити свою уяву всі, хто забажає. Але люди щодня малюють у недозволених місцях. Городяни мають знати, хто псує благоустрій у місті", - наголосила вона.

Бакшанського упіймали на головній вулиці Тернополя. При затриманні чоловік вів себе зухвало та проявляв непокору міліції. Суд постановив арештувати його на 7 діб. Окрім того, на порушника складені протоколи, які передбачають штраф від 340 до 1360 грн.

"З'ясувалося, шо чоловік упродовж декількох днів розмальовував написами графіті фасади будинків та інші споруди по вулицях Степана Бандери, Шота Руставелі, Збаразькій, Макаренка, Лучаківського, в парку Національного відродження. Він сказав, має свій фірмовий напис, щось на зразок підпису. І всюди, де є такі значки – то його робота", - зазначила прес-секретар.

Управління житлово-комунального господарства підраховує збитки, які спричинені вандалізмом.

"Написи на будинках, які не обслуговує ЖКГ, зафарбовуються коштом розмішених тут підприємств. Працівники банку казали, таких графітчиків треба не на 7 днів, а на 75 років садити", - додала Катерина Калуш.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі графітчика посадили на 7 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути