понеділок, 16 липня 2012 15:44

Сестри Лопухіни на стіні написали уривок Андруховича "про кисле пиво"
11

Фото: Фото надані сестрами Лопухіними

За двадцять років існування книгу Юрія Андруховича "Московіада" перевидавали в різних дизайнерських верстках. Сестри Лопухіни зробили свої настінні каліграфічні нотатки "Московіади". На уривок "про кисле пиво" пішло шість великих банок гуаші.

Уривок з роману Андруховича писали у сорокаградусну спеку. Це був червень 2010 року. Знайшли закинутий будинок поблизу станції метро "Архітектора Бекетова" в Харкові. У внутрішньому дворику на диво не було жодних графіті.

"Взяли з собою кілька тонких та два товстих пензлів, - каже Віталіна. – Покрили лущену цегляну стіну клеєм ПВА, розбавленим водою у співвідношенні 3:1. Літери малювали тонким пензлем. Не використовували якогось конкретного шрифту – просто імпровізували".

Віталіна саме читала роман Андруховича і кисле пиво було особливо актуальним у червневу спеку. Вибрали уривок, який розбили на кілька фрагментів. Вийшло дві ілюстрації розмірами 1м на 1м:

"Але зараз, коли я п'ю кисле пиво посеред пустиря, обгородженого стовпами й колючим дротом, коли вітер зусібіч шмагає моє мокре волосся, коли навколо — суцільна велика азійська, перепрошую, євразійська, рівнина, перепрошую, країна, зі своїми власними правилами й законами...".

Віталіна та Вікторія Лопухіни. Дизайнери-каліграфи.

Близнята. 23 роки. Народилися в м. Свердловськ ( Луганська область). Мама – вчитель гри на фортепіано. Тато працював директором школи та учителем фізики.

Малюють з трьох років. Мама вдома зберігає більше 30 зошитів по 96 аркушів. Там все помітно – зміна почерку, настроїв.

Каліграфії вчаться чотири роки. На даний момент пишаються своєю дипломною роботою – малювали все від руки. Останній реалізований проект – дизайн інфо-стендів для Європейського містечка біля Арки Дружби народів.

Зараз ви читаєте новину «Сестри Лопухіни на стіні написали уривок Андруховича "про кисле пиво" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі