вівторок, 19 листопада 2013 11:17

У Ялті ніяк не можуть визначити, чим отруїлися 48 людей

У Ялті ніяк не можуть визначити, чим отруїлися 48 людей
Фото: ukranews.com

У Ялті уже 48 людей постраждали від кишкової інфекції, з них 27 дітей. У міській СЕС поки не можуть назвати точну причину появи зарази в місті.

Головний санітарний лікар Ялти Віталій Задорожний сказав, що зараз СЕС відпрацьовує всі можливі осередки поширення інфекції: "Наші фахівці виїжджають з лабораторним контролем, відбирають проби води, продуктів харчування членів сім'ї хворих і оточення. Детально перевірені три школи і два дитсадки, які знаходяться в одному з районів, де проживають хворі. Повторно проводиться контроль питної води, повністю охоплена торгова мережа і закінчуємо обстеження реалізаторів продукції по магазинах".

Район Полікуровских вулиць, де сталося масове отруєння городян, - найстаріший в Ялті. Багато жителів тут користуються артезіанською водою. Тому люди вважають, що отруєння сталося через те, що в Масандрі прорвало каналізацію і нечистоти потрапили в колодязі. У міськвиконкомі це заперечують і кажуть, що причиною інфекції, швидше за все, стали продукти, куплені на стихійних ринках.

Мешканців обурює, що їм нічого не говорять. "Пройшлися б по домівках, розповіли, - скаржиться Марія Волошина з вулиці Данченко. - Якщо це вода - попереджати треба, щоб не користувалися. Якщо вода у нормі, сповістіть про це населення. Залишається самим домислювати". За її словами, працівниця СЕС, яка брала в них воду на аналіз, сказала, що та - в нормі, швидше за все, всі отруїлися молоком з ярмарку. "Але ми не брали молоко! А в міськвиконкомі, відповідають ухильно: мовляв, отруєння через те, що купуємо неякісні продукти де попало. Що, всі відразу купували?", - дивується Марія.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті ніяк не можуть визначити, чим отруїлися 48 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути