вівторок, 05 листопада 2013 17:40

На Вінниччині за добу четверо дітей попали в лікарню з отруєнням

Автор: фото:rian.com.ua
 

4 листопада у Вінницьку обласну дитячу лікарню з діагнозом отруєння попали четверо малюків. Двоє з них наїлись "Анаферону", один — Пірантелу, ще один — щурячої отрути.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої лікарні Анатолія Стародуба, "Анаферон" споживали рідні однорічний братик і дворічна сестричка.

"Дітки з села Стара Прилука Липовецького району. Просто грались і якось натрапили на пачку "Анаферону", яку їм давали у профілактичних цілях. Відомо, що діти пізнають світ на смак. Так по черзі виїли ті таблетки, що залишились у пачці. Батьки побачили, чим вони граються. Звернули увагу, що пігулок не вистачає і зразу завезли дітей у лікарню. Боялись, що дітям може стати зле. Але ніяких проявів отруєння у них не було. Судячи з малої кількості спожитих ліків, то і не мало бути. Анаферон не токсичний в своїй основі. Але є ще інші складові: глина, стабілізатори та інше. Щоб батьки були спокійними, зробили малечі промивання шлунку та провели ентеросорбію. Це введення препаратів типу активованого вугля, щоб вивести токсини. Потримали їх до ранку, поспостерігали. Було все нормально, то батьки забрали їх додому", - розповів він.

Цього ж дня госпіталізували трирічну дівчинку з Вінниці. У неї було передозування препарату Пірантел, що дають дітям від глистів.

"Мати дитини неправильно порахувала дозу. І замість 2,5 мл дала 2 флакона. Думала, що 2,5 мл треба давати на кожен кілограм ваги дитини. Але, видно, зразу ж зрозуміла свою помилку, бо викликала швидку. Дівчинці вчасно провели необхідну терапію. І проявів отруєння, як тошнота, рвота, болі в животі у неї не було. Зараз вона продовжує лікування", - сказав лікар-анестезіолог Сергій Конюх.

З приватного сектору обласного центру в дитячу лікарню на швидкій привезли й дворічного хлопчика. Він отруївся протравленою зерновою сумішшю для щурів.

"В цьому випадку дорослі теж вчасно побачили, що дитина ковтає отруєне зерно. Зразу ж звернулись до лікарів. Сьогодні дитину вже перевели у педіатричне відділення", - додав Сергій Анатолійович.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині за добу четверо дітей попали в лікарню з отруєнням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути