середа, 23 липня 2014 19:49

Три ділянки українського кордону піддаються постійним атакам терористів

Три ділянки українського кордону піддаються постійним атакам терористів
Фото: korrespondent.net

"Збройні сили Росії продовжують нарощувати військову присутність біля державного кордону України. Встановлено, що навколо населеного пункту Кругленьке в урочищі Кручений Ліс Курської області облаштовано польовий табір збройних сил Російської Федерації. Там перебувають підрозділи 32 окремої мотострілецької бригади, 24 окремої бригади спецпризначення Перегул Новосибірської області, а також 56 інженерно-саперний полк Республіки Татарстан", - розповідає речник РНБО Андрій Лисенко.

Уночі 22 липня російська армія імітувала атаку напроти ділянки прикордонної служби в Гірську Чернігівської областію

"Це була чергова провокація з боку російських військових. Вони вишикувалися фронтом і на повній швидкості ішли з кількома одиницями важкої техніки в бік кордону, на Україну і за кілька десятків метрів розвернулися і пішли уздовж кордону. Це психологічний тиск. Наші військові витримали цю провокацію", - каже Лисенко.

Найбільш проблемні ділянки зараз на кордоні між Росією і Україною в Ізвариному, Червонопартизанську і Довжанському.

"Саме там відбуваються обстріли "Градами". У цих місцях намагаються передати зброю терористам. Українські військові вже навчилися ухилятися від ударів, тут ситуація не покращиться доки наші війська не звільнять зайняті території, продовжує Лисенко. - Всі танки, всі бронетранспортери, бойові машини піхоти, озброєння, набої і навіть сухі пайки терористи отримують із території Російської Федерації. У нас є задокументовані докази цього".

Російські військові змінили тактику передачі техніки.

"Спочатку на території Росії біля кордону вони залишали танки. Терористи з України переходили на територію Росії, сідали в цю техніку і перевозили її в Україну. Російські прикордонники цьому не заважали. Останнім часом деякі екіпажі танків, БТРів ідуть із російськими солдатами регулярної армії. Про це свідчать полонені російські солдати. Завдяки тому що українські військові отримали підкріплення на кордоні і підсилення загороджувального вогню, нам вдалося за останні дві доби припинити поставку зброї".

Зараз ви читаєте новину «Три ділянки українського кордону піддаються постійним атакам терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути