Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 14:48

Теракт біля Дамаску забрав 20 життів мирних громадян
7

Пожежники заливають водою обгорілі рештки двох машин
Фото: Фото: Reuters
Вибухи сталися в місті Джарамана
Загинули понад 20 людей, кілька десятків отримали поранення
За деякими повідомленнями, теракт влаштували представники опозиції
Поряд з місцем вибуху пошкоджено декілька будівель

В результаті вибуху двох автомобілів під Дамаском загинули понад 20 людей, кілька десятків отримали поранення. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву опозиції і місцеві ЗМІ.

Вибухи сталися в місті Джарамана (Jaramana), розташованому на південний схід від столиці. Сирійський телеканал "Аддунія", який, за деякими даними, підконтрольний владі, показав кадри з місця подій. На відео пожежники заливають водою обгорілі рештки двох машин. Телеканал назвав інцидент терактом і повідомили про те, що є загиблі і поранені, але не уточнив кількість жертв.

Поряд з місцем вибуху пошкоджено декілька будівель. Вранці 28 листопада в цьому районі сталися сутички між повстанцями та силами, лояльними президентові Башару Асаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик

Agence France-Presse повідомляє, що в Джарамані проживають переважно друзи і християни. Там же базуються ополченці, що воюють на стороні урядових військ. У правозахисній організації Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні, агентству підтвердили, що бомби, які стали причиною вибуху, були закладені в двох автомобілях.

В останні кілька днів зіткнення урядових військ і озброєних повстанців йдуть в східній частині сирійської столиці. У вівторок, 27 листопада, в Дамаску і його передмістях були вбиті 48 людей, а в цілому по країні - 131 людина, серед них 12 дітей.

Агентство Associated Press відзначає, що більшість повстанців сповідуює сунітський напрямок ісламу. Саме тому вони часто атакують райони проживання релігійних меншин, які мають тісні зв'язки з алавітами, оскільки до цієї течії належить родина Асада і його найближчі сподвижники.

Зараз ви читаєте новину «Теракт біля Дамаску забрав 20 життів мирних громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути