середа, 14 листопада 2012 15:35

Сирійці обстріляли турецьке місто з гранатометів

Сирійці обстріляли турецьке місто з гранатометів
Стрілянина велася з сирійського міста Рас аль-Айн. Фото: aksakal.info

Як мінімум два будинки в прикордонному турецькому місті Джейланпінар 14 листопада були пошкоджені вогнем з гранатомета з сирійської території, повідомляє Associated Press.

Стрілянина велася з сирійського міста Рас аль-Айн, за контроль над яким повстанці й урядові сили борються останні кілька днів.

У зв'язку з масованими артилерійськими обстрілами, бомбардуваннями і запеклими боями в прикордонній смузі, турецький уряд евакуював звідти мешканців трьох довколишніх сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 солдатів Асада підірвали в понеділок

Крім того, в повітря над Джейланпінаром були підняті турецькі винищувачі, яким віддано наказ збивати будь-який сирійський літак або вертоліт в разі порушення повітряного простору Туреччини. Як повідомляє Reuters, міністр оборони Ісмет Їлмаз (Ismet Yilmaz) заявив, що ВПС Туреччини дадуть "адекватну відповідь" на вторгнення іноземної бойової авіації.

За свідченнями очевидців, через тривалі бої тисячі сирійців з Рас аль-Айна кинулися до турецького кордону. Лікарні Джейланпінара переповнені пораненими, яких підвозять туди із сусіднього сирійського міста.

Як повідомлялося раніше, бої йдуть і на іншому кордоні Сирії. У сирійському секторі Голанських висот повстанці взяли у півкільце головне місто регіону - Кунейтра. За оцінками ізраїльтян, що спостерігають за подіями у сусідів, опозиція має всі шанси взяти цей населений пункт під свій контроль.

Зараз ви читаєте новину «Сирійці обстріляли турецьке місто з гранатометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути