пʼятниця, 09 листопада 2012 15:05

Асад сказав, що готовий померти в Сирії

Асад сказав, що готовий померти в Сирії
"Я сирієць, я був народжений у Сирії, повинен жити в Сирії і померти тут", - Асад. Фото: ohranka.com

В інтерв'ю російському телеканалу Russia Today президент Сирії Башар Асад пообіцяв не покидати батьківщину ні за яких обставин.

"Я сирієць, я був народжений у Сирії, повинен жити в Сирії і померти тут", - заявив він.

Асад також попередив, що у випадку вторгнення іншої держави на територію Сирії світ чекають незворотні наслідки, які торкнуться кожного. У той же час сирійський президент зазначив, що, на його думку, на збройне вторгнення Захід навряд чи зважиться.

Інтерв'ю російському телеканалу стало першим, яке Асад дав з липня 2012, коли він розмовляв з журналістами німецького ARD. Коли і де Асад дав інтерв'ю Russia Today, неясно. Повністю його можна буде подивитися в ефірі телеканалу 9 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 солдатів Асада підірвали в понеділок

Можливість вторгнення в Сирію міжнародним співтовариством всерйоз не обговорювалася, однак спецпредставник ООН по Сирії Лахдар Браха вважає такий варіант категорично неприйнятним. Навесні 2012 року США, один з головних супротивників режиму Асада, заявляли, що для ухвалення рішення про військової інтервенції необхідна консолідована позиція світового співтовариства, в тому числі згода прихильників Сирії - Росії і Китаю.

Збройний конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. В результаті протистояння між лояльними режиму Асада військами і опозицією загинули, за даними ООН, більше 30 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Асад сказав, що готовий померти в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути