Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 10:34

У Сирії воюють зброєю луганського виробництва

У Сирії воюють зброєю луганського виробництва
В якості виробника зазначено Луганський патронний завод на сході України. Фото: ВВС

У Сирії знайшли три невеликих скриньки з військовим вантажем, відправлені з України до Саудівської Аравії, які опинилися на базі сирійських повстанців у місті Алеппо.

Як зазначає BBC Russian, судячи з маркування на ящиках, виявлених у мечеті в Алеппо, в них знаходиться зброя, отримана від української компанії Dastan - постачальника морських знарядь та ракетних комплексів.

В якості виробника зазначено Луганський патронний завод на сході України, який засновано в 1895 році. З радянських часів завод є найбільшим виробником боєприпасів для стрілецької зброї.

В даний час головним предметом експорту ЛПЗ є патрон калібру 7,62 мм для автоматів АК-47, які широко використовуються як сирійської армією, так і повстанцями.

Яким чином зброю могла потрапити до повстанців - невідомо. Але сама присутність цих ящиків - явно вказує на те, що хтось у країнах Перської затоки активно допомагає сирійським повстанцям в їх боротьбі проти президента Башара Асада, резюмує видання.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії воюють зброєю луганського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути