четвер, 04 жовтня 2012 05:29

Туреччина відкрила вогонь по Сирії

Туреччина відкрила вогонь по Сирії
Фото ©AFP

Війська Туреччини ввечері 3 жовтня відкрили вогонь по території Сирії у відповідь на інцидент, що стався на кордоні країн раніше тим же днем, в результаті якого на південному сході Туреччини загинули 5 осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Раніше 3 жовтня в результаті падіння випущених з території Сирії артилерійських снарядів у місті Акчакал в провінції Шанлиурфа на південному сході Туреччини загинули 5 турецьких громадян, включаючи трьох дітей. Ще десять осіб отримали поранення. Двоє поранених перебувають у критичному стані. Всього на територію міста впали три снаряди; один з них потрапив у житловий будинок.

У відповідь на це турецькі війська відкрили вогонь по Сирії, вразивши позиції артилерії в районі міста Ідліб на кордоні з Туреччиною, звідки були випущені сирійські снаряди. Наслідки цих ударів поки невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середньовічний базар спалили у Сирії

За ініціативою Туреччини пізно ввечері 3 жовтня було скликано екстрене засідання ради НАТО в Брюсселі. 4 жовтня на екстрену нараду збереться парламент Туреччини.

Як заявив заступник прем'єр-міністра Туреччини Бюлент Аринч (Bulent Arinc) турецьким ЗМІ, Туреччина не залишить без відповіді дії Сирії. "Це зайшло занадто далеко", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина відкрила вогонь по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути