пʼятниця, 28 вересня 2012 09:25

Кривава середа. У Сирії за один день загинули більше 340 осіб

Кривава середа. У Сирії за один день загинули більше 340 осіб
Жертвами сирійського конфлікту з березня 2011 року стали 30 тисяч осіб. Фото: aif.ru

У Сирії в середу, 26 вересня, жертвами збройного конфлікту між прихильниками та противниками президента Башара Асада стали, за різними даними, від 300 до більш ніж 340 осіб, пише The Daily Telegraph. Таким чином, 26 вересня став найбільш кровопролитним днем в історії цього протистояння, яке триває з березня 2011 року.

Зокрема, на південній околиці Дамаску були знайдені трупи десятків людей різного віку. Їх кількість коливається від 40, за даними лондонської правозахисної організації, до 107, за словами місцевих активістів.

Крім того, правозахисники повідомили про загибель 14 осіб під час перестрілки біля будівлі генштабу сирійської армії в Дамаску, де вранці 26 вересня відбулися два теракти. Влада офіційно визнали тільки загибель чотирьох охоронців, чотирьох повстанців і двох смертників, які підірвали бомби у будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійська влада вбила 100 людей. Каже, що знищувала терористів

В цілому, за даними правозахисників, жертвами сирійського конфлікту з березня 2011 року стали 30 тисяч осіб. Більше половини з них були вбиті в останні п'ять місяців передає Reuters.

Крім того, комісія ООН у справах біженців повідомила нові дані про кількість людей, які зібралися бігти з охопленої боями Сирії. За даними міжнародної організації, до кінця року їх кількість може досягти 700 тисяч осіб.

Тим часом міжнародне співтовариство не може знайти компроміс щодо ситуації з Сирією. 26 вересня відбулася Генасамблея ООН, на якій обговорювалися санкції щодо режиму Башара Асада. Сторони так і не прийшли до узгодженого рішення, а прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон побічно поклав відповідальність за кровопролиття в Сирії на Росію і Китай, які виступають проти радикального втручання в конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Кривава середа. У Сирії за один день загинули більше 340 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути