четвер, 27 вересня 2012 01:12

З Сирії на сьогоднішній день евакуйовані 420 українців

З Сирії на сьогоднішній день евакуйовані 420 українців
Louai Beshara/AFP/Getty Images

З Сирії на сьогоднішній день евакуйовано 420 громадян України та 39 іноземців. Про це заявив радник Президента України - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба глави держави.

Гончарук підкреслив, що сьогодні вживаються всі можливі заходи з метою забезпечення евакуації українських громадян, які бажають залишити територію цієї держави.

"Безумовним пріоритетом для нас є захист українських громадян, які проживають на території цієї держави", - сказав радник Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович назвав громадянську війну в Сирії "вкрай тривожною"

Збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні ц.р., що в ході сирійського конфлікту загинули більше 9 тис. цивільних осіб, проте з тих пір перестала вважати загиблих. Згідно з поточними оцінками правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", за час конфлікту в Сирії загинули не менше 30 тис. чоловік.

 

Зараз ви читаєте новину «З Сирії на сьогоднішній день евакуйовані 420 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути