понеділок, 26 листопада 2012 15:15

Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик

Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик
В ході громадянської війни загинуло 40 тисяч людей. Фото: csmonitor.com

Сирійські повстанці стверджують, що в результаті бомбардування в передмісті Дамаску були вбиті десять дітей.

Інцидент стався в селі в Дейр аль-Асафір (Deir al-Asafir) на схході від Дамаска 25 листопада. Повстанці стверджують, що касетні боєприпаси, скинуті з військового літака урядових військ, впали на дитячий майданчик.

Представники сирійської Ради революційного командування (Revolution Command Council) стверджують, що були вбиті десять дітей, що гралися на вулиці. За відомостями правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні, в результаті бомбардування загинули вісім дітей, повідомляє Associated Press.

За даними місцевих жителів, всього на село були скинуті два бомбових касети. Сирійська влада, в той же час, заперечує, що використовує цей вид зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 солдатів Асада підірвали в понеділок

Місцеві жителі повідомили, що принаймні 15 людей постраждали від бомбардування, а всі загиблі діти були молодше 15 років.

Представники SOHR заявили, що їм до кінця не ясно, що сталося в Дейр аль-Асафір, чи були в селі повстанці і чому діти грали на вулиці в день, коли йшло інтенсивне бомбардування передмість Дамаску.

У неділю, 25 листопада, повідомлялося, що повстанці захопили вертолітний базу Марж аль-Султан (Marj al-Sultan) в 15 кілометрах на схід від Дамаска.

Протистояння між урядом Сирії та опозицією, яке поступово переросло у воєнний конфлікт, почалося навесні 2011 року. Повстанці вимагають відставки президента Башара Асада. За оцінками правозахисників, в ході громадянської війни загинуло 40 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути