вівторок, 04 вересня 2018 17:08

Священик Московського патріархату не захотів відспівувати дитину

Священик  Московського патріархату  не захотів відспівувати  дитину
У селі Озеро Ківецівського району на Волині настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті. Фото - Волинь24

У селі Озеро Ківецівського району на Волині настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився відспівати дівчинку, бо та хрещена в Київському патріархаті.

Про це розповіли родичі дитини.

9-річна Регіна Чужук 4 роки хворіла на рак. Померла в неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину, пише volyn24.com.

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили в Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городяни принесли дитячі іграшки, де обряд проводили священики УПЦ МП

Рідні були шоковані такою звісткою. Кажуть, що ніколи не мали конфлікту з місцевим населенням, а багато ромів є прихожанами церкви в селі Озеро.

Ховатимуть дівчинку в середу, 5 вересня. За ромською традицією, тіло покійної має пробути в хаті 2 ночі. Сім'я звернулася до священика із села Тростянець, той погодився відспівати дитину.

У Запоріжжі священик Московського патріархату Євген Молчанов під час похорону відмовився відспівувати малюка, якому був 1 рік і 9 місяців. Пояснив, що дитина хрещена в Київському патріархаті. На хлопчика з восьмого поверху впав 39-річний самогубець. Обоє загинули. Дитина стояла під під'їздом разом із батьком. Чекали на маму. Збиралися йти в гості.

Зараз ви читаєте новину «Священик Московського патріархату не захотів відспівувати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути