пʼятниця, 28 грудня 2012 18:56

Суд відкрито оголосить вирок головному фігуранту вбивства Гонгадзе Пукачу 29 січня

Суд відкрито оголосить вирок головному фігуранту вбивства Гонгадзе Пукачу 29 січня
Вирок Пукачу буде оголошуватися у відкритому режимі. Фото: newsmarket.com.ua

Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року оголосить вирок головному фігуранту вбивства журналіста Георгія Гонгадзе - екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу.

Про це повідомила представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

При цьому вирок Пукачу буде оголошено у відкритому режимі, повідомив журналістам у п'ятницю представник держобвинувачення Дмитро Шилов.

"Вирок Пукачу буде оголошуватися у відкритому режимі", - сказав Шилов.

Прокурор також підкреслив, що в ході виступу Пукача в дебатах і з останнім словом держзвинувачення переконалося в правильності звинувачення і пропонованого прокурорами покарання головному фігуранту вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Ніякого каяття у виступі Пукача, на жаль, не було", - зазначив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори просять засудити Пукача до довічного

Нагадаємо, журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році у Київській області знайдено рештки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені рештки належать її синові.

У 2008 році троє колишніх міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені судом до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, у липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, який був знайдений мертвим 4 березня 2005 року у своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову. Напередодні екс-міністр був викликаний на допит у справі про вбивство Гонгадзе. У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Кравченка самогубством і винесла постанову про закриття кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Суд відкрито оголосить вирок головному фігуранту вбивства Гонгадзе Пукачу 29 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути