Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2012 17:56

Прокурори просять засудити Пукача до довічного

Прокурори просять засудити Пукача до довічного
Крім того запропонували позбавити його генерального звання Фото: lb.ua

Прокурори у справі за обвинуваченням екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе просять Печерський суд Києва засудити його до довічного ув'язнення.

Про це журналістам у четвер повідомив прокурор по даній справі Володимир Шилов.

"Сьогодні розпочаті судові дебати. Прокурори в судових дебатах вже виступили і запропонували свою позицію відносного довічного позбавлення волі Пукача, крім того ми запропонували позбавити його генерального звання за рішенням суду і вважаємо, що саме такий вирок буде сприйнятий суспільством", - зазначив Шилов.

Він підкреслив, що це правова позиція прокуратури і це не слід сприймати як вплив на суд.

За словами Шилова, ще не всі учасники процесу виступили. Крім держобвинувачення виступив представник матері загиблого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур. Інші учасники, за словами Шилова, будуть виступати на засіданні в п'ятницю об 11.00.

Як повідомлялося, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

У 2008 році троє колишніх міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені судом до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд почав радитися щодо вироку Пукачу

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, який був знайдений мертвим 4 березня 2005 в своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову. Напередодні екс-міністр був викликаний на допит у справі про вбивство Гонгадзе. У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Кравченка самогубством і винесла постанову про закриття кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори просять засудити Пукача до довічного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути