пʼятниця, 21 травня 2021 13:24

Стерненка можуть повернути в СІЗО - активісти готують новий похід на Банкову

Стерненка можуть повернути в СІЗО - активісти готують новий похід на Банкову
Громадського активіста Сергія Стерненка звинуватили в неповазі до суду. Фото: facebook.com/sternenko

Громадського активіста Сергія Стерненка звинуватили в неповазі до суду через те, що він не з'явився на засідання Приморського районного суду Одеси. І можуть арештувати.

Відповідний дозвіл надав голова Приморського суду Сергій Кічмаренко, повідомив сам активіст.

14 травня продовжився розгляд справи за обвинуваченням Стерненка в навмисному вбивстві. На засіданні констатували, що активіст не з'явився до суду, оскільки на цей самий час було призначено засідання Одеського апеляційного суду, де розглядається апеляційна скарга на вирок Приморського райсуду щодо семи років позбавлення волі. Головуючий у справі назвав це неповагою до суду, з ним погодилися прокурор та потерпілий. Після цього в засіданні було оголошено перерву до 21 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Стерненка-Демчука: у суді слухали потерпілого. Попросив перекладача

"Щойно я дізнався, що голова Приморського суду Одеси Кічмаренко, який слухає справу про мою необхідну оборону, дав дозвіл на затримання мене. Тому що я не з'явився в засідання, бо зараз перебуваю на іншому засіданні — апеляції по справі про "викрадення" Щербича. Суддя про те, що я буду на апеляції, був заздалегідь повідомлений — я надсилав відповідну заяву. Очевидно, що це робиться з метою мого ув'язнення, про що прокурори Венедіктової неодмінно проситимуть. Україна — дивовижна країна. Тут можуть тебе закрити в тюрму за те, що ти не вмієш себе клонувати та перебувати одночасно у двох різних місцях", - повідомив Стерненко.

Активісти знову готові стати на захист Сергія. І вже завтра, 22 травня, о 13:00 збирають акцію під Офісом президента.

Пізніше Стерненко уточнив, що про дозвіл на арешт йому повідомили журналісти. Після того він сам зв'язався з секретарем по справі. Вона сказала, що суд такого дозволу не давав.

Підозру в умисному вбивстві 29-річного Івана Кузнєцова Сергієві Стерненку оголосили в червні торік. Йдеться про події 24 травня 2018-го. Сергій із дівчиною поверталися додому. Неподалік будинку на нього напали двоє чоловіків. У сутичці Стерненко смертельно поранив Кузнєцова. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Сергій каже, вбивати не хотів. То був самозахист. В СБУ заперечують. Говорять, він всадив ножа в серце Кузнєцову, коли той тікав.

Зараз ви читаєте новину «Стерненка можуть повернути в СІЗО - активісти готують новий похід на Банкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути