вівторок, 26 лютого 2019 08:45

Співробітники заводу заблокували установу

Співробітники заводу заблокували установу
На Полтавщині вже тиждень страйкують майже 2 сотні колишніх працівників підприємства "Гадячсир". Кажуть, звільнилися, бо підприємство заборгувало їм зарплатню за кілька місяців. Фото - ТСН

На Полтавщині вже тиждень страйкують майже 2 сотні колишніх працівників підприємства "Гадячсир". Кажуть, звільнилися, бо підприємство заборгувало їм зарплатню за кілька місяців. Борг у кожного – свій, від 4-х місяців до півроку. Разом з батьками тримають плакати й діти.

Але навіть після звільнення грошей отримати не можуть. До протестувальників вже готові долучитися і ті, хто ще працює на заводі, йдеться в ТСН.

Обидва в'їзди на підприємство - заблоковані. В облозі протестувальників 7 вантажівок які не можуть виїхати із заводу. І ще кілька, що не можуть туди заїхати. При будь-якій спробі водіїв вирватися із оточення, люди лягають під колеса. Водії, які фактично опинилися у заручниках, кажуть, ані розмови, ані вмовляння не діють. Люди гріються біля вогню і сплять по черзі. Бо минулої ночі, кажуть, водії спробували прорвати оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни протестували під стінами мерії

Страйкарі кажуть, за зняття блокади їм пропонували спочатку по 500, а згодом по 1000 грн. Керівництво заводу діє через посередників. Самого ж директора тут від початку протестів не бачили. Юристи підприємства також ховаються і від людей, і від журналістів.

Час до часу протестувальники ходять до райдержадмінстрації - погрітися та послухати чиновників. Там переконують, допомагають людям, оформити позовні заяви. 200 – вже в суді, 100 – на черзі. Та ведуть перемови із заводом, який заборгував працівникам 19 млн грн.

"Вони обіцяли до кінця дня виплатити перший транш – орієнтовно по 1800 грн. І кожен тиждень гасити заборгованість. Їхня умова була – розблокування заводу", - додає перший заступник голови Гадяцької райдержадміністрації.

Та на такі умови люди не погоджуються. Хочуть, щоб віддали усе зароблене і зразу. Тим часом завод через пікет зовсім став. На ньому нині лише охорона та працівники, які невдовзі обіцяють теж приєднатися до протесту.

За фактом невиплати зарплатні поліція відкрила кримінальне провадження, а протестувальники написали звернення до президента та Верховної Ради. Кажуть, завод не розблокують, поки не отримають своїх грошей.

26 липня торік тисячу літрів молока роздали жителям райцентру Гадяч на Полтавщині працівники агропромислової компанії "Укрладфармінг". Так намагалися привернути увагу до боргу в 49 млн грн. Стільки коштів за поставлене молоко підприємству не виплатила молочна компанія "Гадячсир".

Зараз ви читаєте новину «Співробітники заводу заблокували установу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути