Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2019 14:22

Львів'яни протестували під стінами мерії

Львів'яни протестували під стінами мерії
Активісти підписали звернення до міського голови Львова. Фото:varianty.lviv.ua

14 лютого під стінами Львівської міськради активісти провели пікет проти спорудження сміттєпереробного заводу та підвищення цін у транспорті.

Протест проти підняття цін у маршрутках організувала низка громадських організацій, - пишуть "Варіанти".

На думку участиків ГО "Білі Горвати", таке рішення є некомпетентним та невмотивованим і не відповідає рівню перевезень.Протестувальники також вимагали ліквідацію готувки в транспорті та перехід на електронні квитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий розповів, як Порошенко пропонував зняти сміттєву блокаду зі Львова

Опісля під стіни міської ради прийшли мешканці мікрорайону Знесіння та села Грибовичі, які виступили проти спорудження сміттєпероробного заводу по вул. Пластовій на території очисних споруд "Львівводоканалу" та ліквідації Грибовицького сміттєзвалища.

Активісти підписали звернення до міського голови Львова з метою скасувати ухвалу про надання земельних ділянок на Пластовій під спорудження сміттєпереробного заводу та перенести його на віддалену від місць проживання територію.

Від 1 лютого вартість проїзду у маршрутках міста становить 7 гривень, натомість пенсіонери можуть їздити безкоштовно.
Окрім того, на початку грудня 2018 року виконком Львівської міськради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13.

Ще у квітні 2018 ро43 депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів.

Також нещодавно ЄБРР оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали 7 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Будівництво першого в Україні сміттєпереробного комплексу має розпочатися у Львові вже навесні 2019 року. Проте ледь не кожен етап реалізації проекту стикається зі спротивом центральної влади.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни протестували під стінами мерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути