середа, 15 січня 2020 20:06

Смертельна пожежа в коледжі: ще одній підозрюваній обрали запобіжний захід

Смертельна пожежа в коледжі: ще одній підозрюваній обрали запобіжний захід
66-річна Тетяна Хомич працює завгоспом в Одеському коледжі економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу, де сталася пожежа. Її звинувачують у службовій недбалості, що призвела до порушення правил пожежної безпеки та загибелі людей. Фото - kekc.news

Завгоспа згорілого Одеського коледжу економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу 66-річну Тетяну Хомич відправили під домашній арешт. Їй заборонено покидати місце проживання з 22:00 до 06:00. Таке рішення прийняв Київський райсуд Одеси 15 січня.

Жінку звинувачують у службовій недбалості, що призвела до порушення правил пожежної безпеки та загибелі людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в одеському коледжі: озвучили причину

Адвокати завідуючої господарством стверджували, що підозра необґрунтовано, оскільки в обов'язки їхньої підзахисної відповідальність за пожежну безпеку не входила. Ця функція нібито була покладена на іншого співробітника коледжу – Олексія Коваля. Але він надав суду проекти наказів, що призначають підозрювану відповідальною, щоб зняти провину з себе.

Сама ж Тетяна Хомич розповіла, що працює в цьому навчальному закладі 36 років, спочатку лаборантом, а останні 15 років - завідуючою навчальним корпусом.

Якщо прокуратура доведе вину підозрюваної, їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Пожежа в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася вранці 4 грудня. У приміщенні було до 400 людей. Полум'я швидко поширилося. Через дим і високу температуру студентам і викладачам було важко знайти виходи. Дехто почав стрибати з вікон 6-поверхової будівлі. Загинули 16 людей, ще 32 скалічилися. Підозру у службовій недбалості оголосили директорці коледжу 65-річній Любові Кочерзі. Із 11 грудня вона перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в коледжі: ще одній підозрюваній обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути