пʼятниця, 27 грудня 2019 07:00

32 людини загинули в одеських пожежах

Автор: ОДЕСА_ODESSA.ONLINE
  Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули
Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули

За рік в Одесі сталися три великі пожежі, в яких загинули 32 людини. Половина — в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Він загорівся вранці 4 грудня. У приміщенні було до 400 людей. Полум'я швидко поширилося. Через дим і високу температуру студентам і викладачам було важко знайти виходи. Дехто почав стрибати з вікон 6-поверхової будівлі. Одна студентка впала на рятувальника 43-річного Сергія Шатохіна, який стояв на пожежній драбині. Загинула. Пожежник помер у лікарні за три дні.

Тіла двох загиблих ідентифікували одразу. Ще 14 людей пожежники шукали кілька днів. 12 грудня опублікували список усіх жертв. Ще 32 особи отримали травми.

Замикання сталося на третьому поверсі в кабінеті №9, встановили слідчі. Там була завідувачка одного з відділень коледжу. Запанікувала. Зачинила приміщення й побігла попередити про вогонь керівництво закладу. Втратила час для порятунку людей.

Підозру у службовій недбалості оголосили директорці коледжу 65-річній Любові Кочерзі. Із 11 грудня вона перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

17 серпня в місті згорів готель "Токіо Стар" на вул. Водопровідна, 1. В закладі було до 200 осіб. Загинули дев'ятеро. Травмувалися — 10.

У будівлі сталося замикання. Не було пожежної сигналізації, гідрантів і вогнегасників. Поліція оголосила підозру чотирьом людям. Слідство триває.

Корпус №7 Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я загорівся 10 червня. Там перебували троє працівників і 54 пацієнти — ветерани Другої світової війни й Афганістану. Шестеро пацієнтів і медсестра Юлія Нікіта загинули. Справу розслідують за чотирма статтями. Серед них — службова недбалість.

Зараз ви читаєте новину «32 людини загинули в одеських пожежах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути