понеділок, 26 липня 2021 12:06

СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
5

Служба безпеки України в Івано-Франківській області ліквідувала потужну ботоферму, яка виконувала завдання замовників із Російської Федерації.

Про це в понеділок, 26 липня, повідомили у пресслужбі відомства.

СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
Фото: ssu.gov.ua
СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму

Ботоферма працювала здебільшого в соцмережах, месенджерах та електронних гаманцях. Організував її місцевий житель, спеціаліст з інформаційних і телекомунікаційних технологій. Лише з початку року він використав для реєстрації фейкових акаунтів майже 12 тис. сім-карт українських і російських мобільних операторів.

"Замовниками послуг смс-хабу були переважно клієнти з РФ. І використовували його потужності, коли потрібні були масштабні спотворення реального стану речей. В основному ‒ це "накручування" кількості переглядів, уподобань, коментарів у соціальних мережах і відеохостингах", - ідеться в повідомленні СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook видалили акаунти спецслужб РФ, які видавали себе за журналістів

Під час обшуків за місцем фактичного проживання організатора ботоферми слідчі виявили та вилучили сім-шлюзи, комп'ютерне та інше спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, а також майже 3 тис. сім-карт операторів мобільного зв'язку.

Слідчі дії тривають.

Після завершення експертиз правоохоронці планують оголосити організатору оборудки про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж, мереж електрозв'язку.

Документування протиправної діяльності здійснювалося за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

СБУ припинала діяльність групи, яка хотіла заснувати фейкові "народні ради" і "силові структури" на Дніпропетровщині. Злочинці – прихильники "відновлення СРСР", які хотіли посягнути на конституційний лад України.

Про результати успішно проведеної операції розповіли в пресслужбі СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути