понеділок, 11 травня 2020 09:08

Самогубство 14-річної дівчини: хто має відповісти і куди звертатися, аби попередити трагедію

Самогубство 14-річної дівчини: хто має відповісти і куди звертатися, аби попередити трагедію
На Одещині знайшли мертвою зниклу 14-річну Аліну Недову із села Роксолани Овідіопольського району. Фото: od.npu.gov.ua

14-річна Аліна Недова із села Роксолани Овідіопольського району на Одещині, яка вкоротила собі віку, раніше втікала з дому. Це було у 2016-му році. Тоді її знайшли в райцентрі і повернули додому, за словами односельців. Більше нічого незвичного чи підозрілого із родиною не відбувалося.

За місяць до трагедії Аліна писала подрузі про фізичне та сексуальне насилля щодо неї в родині. Після оприлюднення листування, цю інформацію та можливе доведення до самогубства перевіряє поліція.

Якщо був випадок, що дівчина тікала з дому, батьки мали б пройти перевірку. А дитина мала перебувати на обліку Служби в справах дітей та в ювенальній превенції. З нею мали б працювати психологи. Якби так було – трагедії можна було б уникнути, каже адвокат Сергій Старенький. І радить, як діяти і куди звертатися дітям, якщо мають підозри, що хтось із друзів чи знайомих має намір вкоротити собі віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я просто хочу померти" - оприлюднили передсмертну переписку 14-річної дівчини

"Перше і очевидне – розповісти своїм батькам. У іншому разі, і це може зробити і сама "жертва" – вчителям, шкільному психологу, або ж просто набрати "102". Не треба боятися, що будуть якісь проблеми. Зазвичай перевірку проводять так, аби не нашкодити ні тому, хто повідомив, ні тому, про кого повідомили", - розповів Сергій Старенький кореспондентові Gazeta.ua.

Що стосується молодшого брата Аліни, то є всі підстави для його вилучення його з родини на час слідства. Оскільки хлопцеві може загрожувати небезпека. За доведення до самогубства неповнолітньої батькам може загрожувати до 10 років в'язниці.

7 травня на березі Дністровського лиману, біля села Роксолани Овідіопольського району на Одещині, знайшли мертвою 14-річну Аліну Недову. Дівчина зникла напередодні. Попередньо – вкоротила собі віку, стрибнувши з обриву.

Зараз ви читаєте новину «Самогубство 14-річної дівчини: хто має відповісти і куди звертатися, аби попередити трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути