пʼятниця, 26 січня 2018 11:22

Россошанський під час експеременту не доніс статиста, який імітував жертву

Россошанський під час експеременту не доніс статиста, який імітував жертву
Під час слідчого експерименту підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровскої Юрій Россошанський не доніс статиста. Фото — Facebook Ірини Ноздровської

Під час слідчого експерименту підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровскої Юрій Россошанський не доніс статиста. Таку заяву зробив його захисник Олексій Цибенко. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат сім'ї загиблої Анатолій Худяков.

"Дуже гучну заяву зробив захисник Цибенко під час розгляду апеляційної скарги. Він сказав, що Россошанській не доніс статиста. Статист - це людина, яка за своїми фізіологічними даними відповідає Ірині. Тобто це зріст близько 152 сантиметрів та 50 кілограмів ваги. Тобто, ось таку людину, зі слів Цибенко, Россошанській не доніс", - каже Худяков.

Також Анатолій Худяков розповів про те, як події того дня описував сам підозрюваний.

"Зі слів Россошанського, він з Іриною зустрівся на зупинці. Ірина йому в обличчя крикнула: "Вбивця". Россошанськй, будучи під дією алкоголю, як він сказав, у два кроки підскочив до Ірини, хоча, за його словами, був кроків за 12. Після цього він заволік її в кущі і завдав три ножових поранення - решту він не пам'ятає. Він відчув, як вона обм'якла, після цього закинув її собі на плече та поніс до річки", - розповів Анатолій Худяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Ноздровської: у Россошанського міг бути спільник

Після цього Юрій Россошанський нібито пройшов по центральній вулиці в селі Демидів - це жвава вулиця, по якій їздить приватний і громадський транспорт.

"З тих матеріалів справи, які нам надали для ознайомлення, зрозуміло, що Россошанський однозначно причетний до вбивства. Але він когось покриває. Чоловік вирішив, що за свої 64 роки вже пожив, і в так вирішив захистити свого сина та ще когось", - додав адвокат.

Підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської 64-річний Юрій Россошанський відмовився від своїх свідчень. Обмовив себе під тиском правоохоронців, стверджує. Юрій Россошанський — ­батько 33-річного Дмитра, який у ­вересні 2015-го на ­автомобілі збив на смерть сестру правозахисниці Світлану Сапатинську. Відтоді родини конфліктували. Ірина Ноздровська розслідувала справу. Домагалася, аби водія не випустили на волю. Жінка зникла дорогою додому 29 рудня торік. Її тіло знайшли у річці 1 січня. Адвокати та родичі загиблої вважають, що в Россошанського був спільник. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Россошанський під час експеременту не доніс статиста, який імітував жертву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути