Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 07:10

Юрій Россошанський відмовився від свідчень

Підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської 64-річний Юрій Россошанський відмовився від своїх свідчень. Обмовив себе під тиском правоохоронців, стверджує.

— Адвокати підозрюваного подали апеляційну скаргу, аби Россошанському на час слідства змінили запобіжний захід. Відпустили під домашній арешт чи особисте зобов'язання. Нібито співробітники поліції три дні не давали йому спати. Послались на конвенцію, де сказано: якщо людина не спить більш як два дні, вона здатна до самообмови, — каже Юрій Худяков, 35 років, адвокат родини Ноздровських.

Апеляційний суд Київської області скаргу не задовольнив.

38-річна Ірина Ноздровська зникла 29 грудня в Києві. Її тіло з перерізаною ­сонною арте­рією і понад ­десятком ножових поранень ­знайшли в річці ­Кізка біля села Демидів Вишгородського району Київщини 1 січня. За тиждень поліція затримала підозрюваного у вбивстві Юрія Россошанського. Під ­нігтем Ірини зна­йшли його ДНК. У скоєному ­зізнався.

Юрій Россошанський — ­батько 33-річного Дмитра, який у ­вересні 2015-го на ­автомобілі збив насмерть сестру правозахисниці Світлану Сапатінську. З того часу родини конфліктували. Ірина Ноздровська розслідувала справу. Домагалася, аби водія не випустили на волю. Адвокати та родичі загиблої вважають, що в Россошанського був спільник. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Россошанський відмовився від свідчень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути