середа, 23 серпня 2023 12:27

Російське судно заблокувало рух через Босфор

При заході у турецьку протоку Босфор у російського танкера відмовив двигун.

Російський нафтовий танкер 23 серпня заблокував рух через протоку, повідомило у середу турецьке управління берегової охорони у Twitter.

"Судноплавство в турецькій протоці Босфор було тимчасово призупинено в обох напрямках через поломку двигуна російського танкера", – сказано в повідомленні.

У танкера Guanyin під прапором Ліберії стався збій двигуна біля північного входу в протоку. Два буксири мусили вирушити йому на допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ уперше вивела в Чорне море новий ракетоносій "Циклон"

"Наш лоцман і буксири Kurtarma 7 і 11 були негайно спрямовані в район зупинки 244-метрового нафтового танкера Guanyin. Він зазнав поломки біля маяка Румелі, прямуючи з Росії до Китаю. Рух суден протокою у двох напрямках тимчасово призупинено", – йдеться у звіті.

Автор: скріншот
  Російський нафтовий танкер заблокував рух через Босфор
Російський нафтовий танкер заблокував рух через Босфор

У Керченській протоці наземним дроном атакували нафтовий танкер РФ SIG. У момент удару він був завантажений паливом. Відомо, що спецоперацію провела СБУ спільно з ВМС України.

Під час вибуху на танкері перебувало 11 людей, більшість з них отримали травми від розбитого скла. У ніч атаки танкер стояв на якірній стоянці приблизно за 50 кілометрів від Керченської протоки.

У мережі опублікували відео пошкодженого у ніч на 5 серпня російського танкера SIG, який нині перебуває на ремонті. На відео зафіксовано масштаби пошкодження правого борту.

Зараз ви читаєте новину «Російське судно заблокувало рух через Босфор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути