четвер, 31 березня 2011 22:25

Птахофабрика мільярдера зіпсувала повітря в Городенці

Птахофабрика мільярдера зіпсувала повітря в Городенці

Городенківська районна рада звернулася до керівництва місцевої птахофабрики "Авангард" з вимогою "негайно усунути порушення санітарно-епідеміологічних норм та припинити перетворювати навколишні території на сховище залишків загиблої птиці". Таке звернення ініціювали депутати-"свободівців". Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

"Останні морози та перші подихи весни на Городенківщині ознаменувалися стійким смородом зі сторони Городенківської птахофабрики "Авангард", що нависав над містом і навколишніми селами.

"Курячий дух"  нагадав усім про те, що Городенка має серйозні проблеми з "Авангардом", власником якого є новоспечений мільярдер Олег Бахматюк", - йдеться у депутатському зверненні.

Депутати-"свободівці" зазначають, що міська влада Городенки реагувала на звернення громадян з цього приводу на кшталт: власники – люди серйозні і розводила руками.

За словами голови фракції ВО "Свобода" Сергія Дідича, депутати впродовж двох останніх місяців обстежували територію птахофабрики та прилеглих до неї територій і встановили, що утилізація і захоронення гною та залишків загиблої птиці проходить із серйозними порушеннями.

"З гноєсховищ брудна вода напряму стікає в водойми міста, а біля ям, де були спроби захоронення загиблої та здохлої птиці, чимало ворон та бродячих собак, що розтягають це все по околицях Городенки", - уточнює він.

"Документи на земельні ділянки, де утилізують відходи, не оформлено належним чином, не сплачується оренда плата. За фактами порушень направлено документи в Городенківську санепідемстанцію та екологічну інспекцію Івано-Франківської області, хоча ще в липні – вересні 2007 року до птахофабрики було застосовано санкції за фактом викиду в атмосферу шкідливих речовин стаціонарними джерелами без відповідного дозволу на суму більше 143 тис. гривень. Втім, і дотепер особливих змін на краще не відбулося", - звертають увагу в Городенківській районній раді.

Сергій Дідич подав депутатський запит щодо негативного екологічного та санітарного стану на Городенківській птахофабриці "Авангард" до всіх відповідних служб та інстанцій, а керівникові птахофабрики запропонував звітувати на наступній черговій сесії районної ради про вжиті заходи із усунення порушень.

Депутати одностайно підтримали запит колеги і вимагають від керівництва птахофабрики працювати відповідно до норм чинного законодавства, усунути всі негативні екологічні та санітарні наслідки діяльності підприємства і компенсувати завдані збитки.

Зараз ви читаєте новину «Птахофабрика мільярдера зіпсувала повітря в Городенці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути