пʼятниця, 25 травня 2007 11:52

Проти Цушка порушили кримінальну справу

Проти Цушка порушили кримінальну справу

Проти міністра внутрішніх справ України Василя Цушка порушена кримінальна справа, заявив в.о. генерального прокурора Віктор Шемчук

"Проти міністра внутрішніх справ України Василя Цушко за перевищення службових повноважень порушена кримінальна справа", - сказав Шемчук в інтерв"ю журналістам в п"ятницю.

Крім того, у зв"язку з подіями, що сталися вчора у будівлі Генпрокуратури, Службою безпеки України за дорученням Генпрокуратури розслідуються дві кримінальні справи.

Перша - стосується перевищення влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення службовими особами МВС України дій, які виходять за межі наданих їм прав та повноважень.

Друга - за фактом захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади – Генеральної прокуратури України з метою перешкоджання нормальній роботі цієї установи. 

"Під час досудового слідства у зазначених кримінальних справах досліджується питання наявності у діях осіб, причетних до вказаних подій, ознак злочинів проти основ національної безпеки України, зокрема дій з метою захоплення державної влади (ст.109 КК України)", - зазначає прес-центр СБ України.


За матеріалами Інтерфакс, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Проти Цушка порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути