вівторок, 08 вересня 2020 15:37

"Причин такої поведінки може бути безліч" - експерти про 15-річного школяра, який розправився з родичами

"Причин такої поведінки може бути безліч" - експерти про 15-річного школяра, який розправився з родичами
15-річний мешканець села Бабче Богородчанського району Івано-Франківської області подзвонив до поліції і зазнався у подвійному вбивстві діда та баби. Поліцейські знайшли в будинку майже холодне тіло 72-річного чоловіка. 69-річна жінка виявилась жива. Фото: t.me/dkr_npu

15-річного Миколу із села Бабче Богородчанського району на Івано-Франківщині взяли від варту без права на заставу за рішенням суду.

Він зателефонував у поліцію та зізнався, що вбив 72-річного діда та 69-річну бабу. Згодом з'ясувалося, що жінка вижила. Вона у важкому стані в реанімації. На тілі вбитого чоловіка експерти нарахували щонайменше 35 хаотичних ножових поранень різної глибини.

Микола – найстарший із 3 дітей у родині. Його батьки трагедію не коментують. Заборонили це й іншим родичам. Сусіди відгукуються про сім'ю позитивно. А вчителі називають Миколу зразковим та безконфліктним учнем. А це - типово для соціопата, який не любить людей, має низьку самооцінку і намагається зробити щось таке, аби стати взірцем, каже психіатр Олександр Іванов.

"Такі люди гарні речі для самоствердження обирають рідко. Частіше - йдуть на кримінал. Батькам важливо говорити з дітьми від самого народження. Жити інтересами дитини, цікавитися захопленнями, проблемами. Раз на місяць запитати, як справи в школі і зазирнути в очі - не допоможе розгледіти в дитині маніяка. Може та школа йому сидить в печінці, а натомість є реальні проблеми. Тільки довіра, відверті розмови і підтримка мають бути в стосунках", - розповів кореспондентові Gazeta.ua експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зразковий учень, спокійна дитина", - розповіли про 15-річного різника, який розправився з родичами

Додає, що причин такої поведінки підлітка може бути безліч. Від дитячої психологічної травми, коли батько обіцяв надути кульки і не зробив. І до хвороб - фізична травма мозку, інфекційне враження, прихована форма епілепсії та інше. Встановити це може тільки експертиза.

Хлопець міг бути під впливом когось або чогось. Але відповідатиме в будь-якому випадку.

"Судитимуть його в будь-якому разі. Але покарання буде залежати від результатів експертизи. Якщо визнають неосудним - відправлять на примусове лікування. І були випадки, коли засуджені за вбивство за рік виходили із лікувального закладу як такі, що вже одужали", - говорить адвокат Сергій Старенький.

Слідство у справі триває.

Убивство сталось о 04:00 1 вересня в селі Бабче Богородчанського району. Юнак одразу після вбивства "відзвітувався" в Telegram-каналі з фото і підписав його "Дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7". Поліція встановила, що хлопець самостійно відшукував Telegram-канали та групи у соціальних мережах з направленістю насильства і вбивства. Він підписувався на спільноти і "вчився" насиллю. Потім хлопець створив подібний власний канал. Його психічний стан перевірятимуть під час проведення досудового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «"Причин такої поведінки може бути безліч" - експерти про 15-річного школяра, який розправився з родичами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути