четвер, 03 вересня 2020 18:55

"Зразковий учень, спокійна дитина", - розповіли про 15-річного різника, який розправився з родичами

"Зразковий учень, спокійна дитина", - розповіли про 15-річного різника, який розправився з родичами
15-річний мешканець села Бабче Богородчанського району Івано-Франківської області подзвонив до поліції і зазнався у подвійному вбивстві діда та баби. Поліцейські знайшли в будинку майже холодне тіло 73-річного чоловіка. 69-річна жінка виявилась жива. Фото: if.npu.gov.ua

15-річний хлопець, який на Івано-Франківщині зарізав з особливою жорстокістю діда і намагався вбити бабу, увірвався до них вночі у літню кухню з ножем і молотком. Його дід 73-річний Михайло та баба, 69-річна Марія, спали.

Спочатку хлопець зі звірячою жорстокістю пошматував чоловіка. Потім розправився із жінкою, завдавши кілька ударів ножем у шию. Коли вона знепритомніла, малолітній різник викликав поліцію і повідомив, що вбив двох людей. Поліцейські нарахували близько 35 хаотичних ножових поранень різної глибини проникань, інформують Надзвичайні новини.

Коли правоохоронці приїхали - пенсіонерка ще дихала. Вона втратила багато крові. Стан жінки тяжкий і жодних прогнозів медики не дають.

"Очевидно, що ножові удари завдавались цілеспрямовано. Тому що є проникаюча рана грудної клітки, це серйозна рана. А також поранення шиї. Наразі жінка перебуває в шоковому стані в реанімації", – розповіли медики Богородчанської районної лікарні.

Коли хлопець напав на пенсіонерів, його батьки були вдома. Вони спали і нічого не чули. Що найшло на їхнього сина - сказати не можуть. Батько із журналістами спілкуватися відмовляється. Сусіди розповідають, що родина хлопця - благополучна. Батьки порядні і роботящі, спиртним ніхто не зловживає. А хлопця вважали зразковою дитиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річний чоловік розправився зі своїми дідом і бабою

"Дитина була дуже спокійна. Чемний хлопчик, ніде не ходив, не пив, не курив. Дуже розумний", – зазначила сусідка Анна.

Цьогоріч хлопець перейшов у 9 клас. Добре вчився в школі, жодних нападів агресії за учнем не помічали. Проте вчителі зазначили, що він відрізнявся з-поміж однолітків – був перфекціоністом. Припускають, що можливо тому і не мав друзів.

"Завжди гарно вчився, математику дуже любив. Інколи були зриви, якщо не встигав щось зробити, бо нього мало бути все ідеально", – поділилася перша вчителька хлопця Ганна Іванчук.

Хлопець начебто не шкодує про свій вчинок. Мотиви юнака правоохоронці наразі зрозуміти не можуть.

"Поводиться він спокійно, адекватно, дає чіткі відповіді на запитання. На даний час з ним працюють слідчі", – зазначив в.о. керівника Богородчанського відділення поліції Олександр Гречанюк.

Підліток перебуває у місцевому відділені поліції. За умисне вбивство йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Убивство сталось о 4:00 1 вересня в селі Бабче Богородчанського району. На цьому підліток не хотів зупинятись, він планував вбити усіх членів своєї сім'ї. Юнак одразу після вбивства "відзвітувався" в Telegram-каналі з фото і підписав його "Дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7". Поліція встановила, що хлопець самостійно відшукував Telegram-канали та групи у соціальних мережах з направленістю насильства і вбивства. Він підписувався на спільноти і "вчився" насиллю. Потім хлопець створив подібний власний канал. Його психічний стан перевірятимуть під час проведення досудового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «"Зразковий учень, спокійна дитина", - розповіли про 15-річного різника, який розправився з родичами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути