субота, 20 травня 2023 20:22

Президентка Грузії закликала бойкотувати рейси до РФ

Президентка Грузії закликала бойкотувати рейси до РФ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на візит доньки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова Катерини. Фото: Getty Images

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на візит доньки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова Катерини.

Зокрема, вона закликала народ бойкотувати авіакомпанії що літають в РФ. Про це повідомляє NewsGeorgia.

"З приводу сьогоднішньої події. Я нарешті отримала запевнення від міністра внутрішніх справ, що сім'я, люди, які сьогодні збиралися оплатити другу половину весілля, виїхали, і таким чином весілля не відбудеться. Це перемога суспільства, як і від'їзд Гаврилова з цієї країни", – сказала Зурабішвілі щодо весілля брата чоловіка Катерини, який вирішив відгуляти його в Кахетії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Грузії продовжуються протести проти відновлення авіасполучення з РФ

Президентка назвала неприйнятною ситуацію, коли офіційні особи та органи, відповідальні за безпеку країни, кажуть, що не мають інформації про те, перебувають чи ні на території Грузії особи, які перебувають у санкційних списках країн-партнерів.

До того ж президентка Грузії оголосила бойкот авіакомпанії Georgian Airways і закликала громадян країни приєднатися.

За її словами, вона бойкотуватиме авіакомпанію, "яка за гроші готова на все, і всі бачили й чули радісні заяви її керівництва" у зв'язку з початком польотів до Росії.

Дочка міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова Катерина Винокурова приїхала до Грузії на весілля брата свого чоловіка Олександра Винокурова.

Весілля відбувається у п'ятизірковому готелі Kvareli Lake Resort у Кахетії, повідомляє "Радіо свобода". Згодом там спалахнули протести.

Більшість гостей приїхали з Владикавказа. Дорогою вони знімали відео та поширювали їх у соцмережах.

У підсумку Винокурова з чоловіком виїхали з Грузії, їх супроводжували сили Служби державної безпеки та Міністерства внутрішніх справ Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Грузії закликала бойкотувати рейси до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути