Ексклюзиви
середа, 26 червня 2013 11:59

Повстання у Китаї: в результаті різанини загинуло 27 осіб

Повстання у Китаї: в результаті різанини загинуло 27 осіб
Фото: Reuters

У результаті заворушень в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю загинули 27 людей, повідомляє 26 червня з посиланням на місцеву пресу Agence France-Presse. Ще як мінімум три людини були поранені.

За даними агентства, в містечку Лукцюнь група людей, озброєних ножами, напала на поліцейські дільниці і будівлі місцевих державних установ. В результаті їхніх дій було вбито 17 осіб, у тому числі дев'ять співробітників правоохоронних органів.

Прибулі на місце події поліцейські застрелили ще 10 осіб, які брали участь у заворушеннях. Як мінімум троє нападників були затримані.

Національність тих, хто брав участь у заворушеннях не повідомляється.

У СУАР, половину населення якого складають мусульмани-уйгури, нерідко відбуваються повстання. Найбільші заворушення за останній час відбулися у 2009 році в адміністративному центрі району, місті Урумчі. Тоді жертвами конфлікту стали майже 200 осіб, майже всі вони були ханьцями-китайцями.

Уйгури звинувачують китайська влада в придушенні їх автономії, надмірному втручанні в їх культурне і політичне життя і репресіях. Пекін же вважає уйгурів сепаратистами, і вважає, що нібито існуюча в СУАР терористична організація отримує допомогу з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Повстання у Китаї: в результаті різанини загинуло 27 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути