Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2012 15:49

Підозрювані в нападі на донецький банк навмисно йшли на вбивство - глава МВС

Підозрювані в нападі на донецький банк навмисно йшли на вбивство - глава МВС

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що в людей, затриманих за підозрою в нападі на відділення Приватбанку в Донецьку, під час якого було вбито 5 людей, спочатку був умисел на вчинення вбивства. "Якщо люди не приховували своїх облич, умисел був від початку спрямований на вчинення вбивства", - сказав міністр у вівторок на брифінгу в Києві.

Він підкреслив, що про такий намір свідчать ряд факторів, і в тому числі, свідчення самих затриманих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримано першого підозрюваного у вбивстві при пограбуванні "ПриватБанку" в Донецьку

Глава МВС розповів, що затримані не були співробітниками банку, а проводили роботи по встановленню системи відеоспостереження.

За його словами, ще в 2007 році одна із приватних фірм виграла тендер на встановлення відеоспостереження у цьому відділенні банку і представники даної фірми приступили до роботи. Міністр підкреслив, що, фактично, один із затриманих і монтував системи відеоспостереження у цьому відділенні банку.

Віталій Захарченко пояснив, що дані роботи у відділенні банку повинні були завершитися ще 2010 року, проте в 2011 з'ясувалося, що камера відеоспостереження фіксує не всі факти, і в зв'язку з цим зазначені люди повинні були усунути ці технічні неполадки. Таким чином, зловмисники й опинилися в банківській установі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку помер клієнт банку, якого поранили при пограбуванні

"Охоронець, знаючи їх в обличчя, впустив їх. До цього вони почали монтаж системи відеоспостереження", - зазначив міністр. "Фактично, ці люди йшли без масок на вчинення злочину", - сказав міністр.

За його словами, коли спрацювала система сигналізації, сирена "Ревун", зловмисники злякалися і це послужило також поштовхом до того, що вони відкрили вогонь по людях. "Стався психологічний зрив і вони почали застосовувати вогнепальну зброю", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку пограбували банк і вбили 4 співробітників

Говорячи про особистості затриманих, глава МВС зазначив, що вони обидва раніше судимі, один за вчинення вбивства (звільнився 2009 року умовно-достроково), другий - за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Зі слів одного з підозрюваних, він вживає наркотики.

Нагадаємо, спроба пограбування відділення Приватбанку в центрі Донецька сталася 29 грудня близько 15.00. Грабіжники вбили 5 людей. За повідомленням прес-служби банку всі загиблі - співробітники установи. У МВС України уточнили, що один із загиблих - співробітник приватної охоронної фірми.

"Приватбанк" пообіцяв нагороду в 1 млн грн за інформацію, яка допоможе розкрити злочин.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювані в нападі на донецький банк навмисно йшли на вбивство - глава МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути