понеділок, 10 жовтня 2011 09:02

За вкраденого ельфа зловмисник отримає 2 роки позбавлення волі

За вкраденого ельфа зловмисник отримає 2 роки позбавлення волі

Незвичайний злочин розслідують поліцейські відразу двох російських регіонів. На початку цього року в УМВС Мурманської області звернувся геймер з проханням допомогти повернути своєму другу ігрового персонажа популярної серед молоді онлайнової рольової гри "LineAge II" (в середовищі геймерів більш відома як "Лінійка").

У своєму зверненні через сайт УМВС молодий чоловік вказав, що якийсь хакер зламав в Інтернеті аккаунт його друга, змінив пароль і тим самим фактично вкрав персонажа гри - ельфа під ніком (псевдонімом) "BSL". Він вважався найсильнішим серед героїв російських ігрових серверів "Лінійки". При цьому про втрати доступу до аккаунту його господар дізнався після того, як виявив оголошення про продаж свого персонажа на одному з форумів шанувальників гри.

"Оперативникам вдалося виявити IP-адресу, з якого була здійснена хакерська атака. Шкідником був двадцятирічний житель Волгодонська Ростовської області, - каже референт відділу інформації та громадських зв'язків УМВС Тетяна Брицька. - Викраденого персонажа повернули ще раніше - адміністратори ігрового сервера відновили пароль і передали його законному власникові".

Варто відзначити, відмінною особливістю рольових ігор є те, що крім рівня "героя" цінністю є його інвентар - зброя, обладунки, магічні руни і т. д.

Що ж до зловмисника, то, як розповіли журналістам ростовські оперативники, у його "лігві" розташовувалось у ряд сім комп'ютерів. Хакер рухався по кімнаті в кріслі по спеціально змонтованим рейкам, щоб не відриватись від процесу ні на хвилину. Хоча злочин скоєно у віртуальному світі, покарання за нього, тобто за неправомірний доступ до комп'ютерної інформації, загрожує цілком реальний - до двох років позбавлення волі, повідомляє Мурманський вісник.

Зараз ви читаєте новину «За вкраденого ельфа зловмисник отримає 2 роки позбавлення волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути