пʼятниця, 18 червня 2021 09:21

Отруєння студентів у гуртожитку: які версії в рятувальників і медиків

Отруєння студентів у гуртожитку: які версії в рятувальників і медиків
В Івано-Франківську студенти гуртожитку та мешканці чотирьох багатоповерхівок задихалися від різкого запаху невідомої речовини. Восьмеро студентів опинилися в лікарні, троє - у важкому стані. Фото: facebook.com/MNSIFR

Стан восьми студентів Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу, які отруїлися невідомою речовиною в гуртожитку, стабільний, середньої тяжкості. Трьох із них спочатку госпіталізували в реанімацію. Зараз усі в неврології.

Чим отруїлися діти – медики сказати поки що не можуть, каже завідувач відділення з ураженням ЦНС обласної дитячої клінічної лікарні Ярослав Криштафович.

"Лабораторні показники надають нам право говорити про інгаляційне отруєння, думаємо про якийсь газ", – розповів Криштафович, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкове отруєння родини і медиків: що кажуть поліція та рятувальники

Проте рятувальники кажуть: про витік газу не йдеться. Радше, то був одорант – речовина, яку додають до газу, щоб надати йому сильного специфічного запаху.

"Або відбулася розгерметизація його при перевезенні тари, яка вже була використана відповідними організаціями, що здійснюють її утилізацію. І як наслідок можливий витік залишків одоранту, який перевозився машиною", – каже начальник Івано-Франківського районного управління ДСНС Василь Мацалак.

У дворах, де стався переполох, працюють газовики. Автівку, яка стала причиною отруєння, шукає поліція.

У ніч проти 17 червня в Івано-Франківську в гуртожитку державного коледжу технологій та бізнесу восьмеро студентів віком 16-17 років отруїлися невідомою речовиною. Усіх їх госпіталізували. Троє у важкому стані. Окрім гуртожитку, сторонній різкий запах відчували жителі чотирьох багатоповерхівок. Там обійшлося без постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння студентів у гуртожитку: які версії в рятувальників і медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути