понеділок, 07 вересня 2020 12:25

"Нехай помирає вдома?" - у лікарні не знайшлося місця для важкого пацієнта

"Нехай помирає вдома?" - у лікарні не знайшлося місця для важкого пацієнта
Під Києвом медики "швидкої" відмовлялися забирати в лікарню 93-річного пацієнта з двобічною пневмонією. Фото: ugorod.kr.ua

Під Києвом не знайшлося місця у лікарні для пацієнта з двобічною пневмонією. Легені у 93-річного пацієнта були уражені на 70%. Проте медики "швидкої" відмовилися брати чоловіка.

Відповідний запис розмови сімейного лікаря зі Софіївської Борщагівки та диспетчерки Київської обласної станції швидкої медичної допомоги оприлюднив журналіст Андрій Павловський.

У 93-річного хворого – підтверджена двостороння пневмонія, але ПЛР-тесту на коронавірус досі немає. За словами лікаря, людина відчуває задуху, у нього уражені легені на 70%. При цьому він лежить вдома і "сходить з розуму". Сімейний лікар наполягав на терміновій госпіталізації хворого. Але диспетчерка у відповідь лише заявила, що місця для "людей з підозрою" в Київській області закінчилися. І що з пацієнтом робити – вона не знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24-річний чоловік помер, бо лікарі боялися його оглянути

"Що мені з ним робити? Нехай помирає вдома?" – запитав лікар.

Йому відповіли, що "допомогти не можуть". Адже пацієнтів, у яких пневмонія, але немає підтвердженого тесту на Covid-19, у лікарні просто не кладуть. Пообіцяли хіба що спробувати знайти лікарню, яка візьме пацієнта. Але, зазначили: "Не обнадіюйте його".

Під час розмови з'ясувалося також, що у "швидкої" немає експрестестів на коронавірус.

У Рівному тіло померлої жінки пролежало 5 год. у під'їзді житлового будинку на вул. Соборній, бо жодна зі служб не взялася доправити померлу в морг. У 71-річної пенсіонерки була підозра на коронавірус, тому жодна служба не ризикнула транспортувати її.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай помирає вдома?" - у лікарні не знайшлося місця для важкого пацієнта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути