понеділок, 03 червня 2013 10:30

Негода у США вбила відомого "мисливця за ураганами", автора передач на Discovery

Негода у США вбила відомого "мисливця за ураганами", автора передач на Discovery
Тім Самарас. Фото: thunderchase.com

Під час найпотужнішого торнадо, який налетів на штат Оклахома, загинув відомий американський дослідник цього природного явища Тім Самарас, автор телепередач для каналів National Geographic та Discovery.

Як повідомив брат загиблого Джим, разом з 55-річним вченим також загинув його син і колега 24-річний Пол Самарас і ще один дослідник - 45-річний Карл Янг.

"Всі вони померли, займаючись своєю улюбленою справою, загинули у гонитві за ураганом", - сказав Джим Самарас. Торнадо наздогнав їх у місті Ель Ріно в штаті Оклахома.

Самарас протягом багатьох років займався дослідженнями торнадо і вважався одним з найавторитетніших експертів у цій галузі. Він робив телепрограму "В гонитві за ураганом", де глядачі могли побачити унікальні зйомки смерчів. На спеціально обладнаному автомобілі Самарасу вдавалося дуже близько наближатися до торнадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торнадо виривав з корінням дерева і руйнував будинки: такого жаху американці давно не бачили

За останніми даними, торнадо, що накрили Оклахому, Міссурі та Іллінойс, забрали життя 19 людей. Найпотужніший вихор пройшовся по містах Оклахоми, де загинули дев'ять осіб. Ель Ріно, біля якого загинув Самарас, був першим на шляху стихії. Потім вихор попрямував на столицю штату Оклахома-Сіті, Юкон, Юніон-Сіті, Мустанг і Мур.

Більшість своїх жертв торнадо наздогнали, коли ті перебували в автомобілях, кілька людей потонули через паводки, що утворилися. Поранення різного ступеня тяжкості отримали понад 100 жителів, 75 людей госпіталізовано.

У 2006 році під час зйомок помер інший відомий популяризатор науки і захисник навколишнього середовища - австралійський "мисливець на крокодилів" Стів Ірвін. 44-річний Ірвін загинув на півночі австралійського штату Квінсленд, отримавши удар у груди від ската-іглохвоста.

Зараз ви читаєте новину «Негода у США вбила відомого "мисливця за ураганами", автора передач на Discovery». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути