неділя, 10 лютого 2013 05:21

Близько 700 тисяч будинків в США знеструмлені через снігову негоду

Близько 700 тисяч будинків в США знеструмлені через снігову негоду
Фото: АР

Снігопад "Немо" залишив без електрики близько 700 тисяч будинків в США, відрізавши багато населених пунктів від транспортного сполучення.

Як повідомляють інтернет-ЗМІ, товщина сніжного покриву, що випав менш ніж за добу, в деяких місцях досягла одного метра, за даними національної служби погоди. Снігопад був такий сильний, що снігоприбиральна техніка часто застрявала на розчищенні трас і вулиць. Снігоходи в багатьох штатах опинилися в суботу єдиним транспортом, на якому можна було пересуватися.

У штатах Нью-Йорк, Род-Айленд, Массачусетс, Коннектикут армійські рятувальні підрозділи визволяли застряглі в дорозі автомобілі, заскочені сніговою бурею.

Раніше повідомлялося, що шторм "Немо" увійде до десятки найпотужніших снігових буранів в історії Нью-Йорка. Міська влада скасували заняття у школах і закликала жителів місто не залишати будинки без крайньої необхідності.

Шар снігового покриву станом на 18:00 за місцевим часом (1:00 за Києвом) склав в Нью-Йорку близько семи сантиметрів при плюсовій температурі повітря.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що через змішання атмосферних фронтів, що йдуть з одного боку з Арктики, а з іншого - з Атлантики, напрямок снігового шторму залишається мало передбачуваним, буран може зависнути над мегаполісом, а може піти на північ.

Зараз ви читаєте новину «Близько 700 тисяч будинків в США знеструмлені через снігову негоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути