понеділок, 20 травня 2013 15:48

Торнадо виривав з корінням дерева і руйнував будинки: такого жаху американці давно не бачили
19

Фото: Фото: Reuters

Одна людина загинула, більше 20 постраждали в результаті розгулу стихії в центральній частині США. Загроза шторму зберігається.

У деяких регіонах шквалистий вітер супроводжувався зливовими дощами і сильним градом. У штатах Оклахома і Канзас пошкоджено близько сотні будівель. Вітер зривав шматки покрівлі з будинків і розкидав їх по окрузі, вивертав дерева і кущі у дворах жителів. У низці міст обірвані ліній електропередач, без світла залишилися тисячі будинків.

"Все було так спокійно і тихо. І раптом погода швидко змінилася. Дерева повалило, паркан віднесло вітром - все сталося в одну мить. Ми з дружиною і сином ховалися у ванній в глибині будинку. Стіни ходили ходором. Ми чули сильні пориви вітру, якісь удари. Було не по собі", - розповів місцевий житель Пол Дункан.

Останні кілька днів метеорологи попереджали про можливість виникнення торнадо. Місцеві жителі і влада регіону були готові до приходу негоди. Фахівці повідомляють, що загроза шторму зберігається також у штатах Міссурі, Айова, Вісконсин, Міннесота, Іллінойс і Техас.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо виривав з корінням дерева і руйнував будинки: такого жаху американці давно не бачили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути