субота, 29 грудня 2012 16:22

На засідання суду над "васильківськими терористами" принесли труну з "Леніним"
8

Фото: Фото: Олена Білозерська

28 грудня у Києво-Святошинському районному суді мали відбутися чергові слухання у справі так званих "васильківських терористів" - Ігоря Мосійчука, Володимира Шпари, Сергія Бевза.

Чоловіків звинувачують у буцімто запланованому торік на День Незалежності намірі підірвати пам'ятник Леніну в Борисполі. Учасників організації "Патріот України" більше року утримують у Лук'янівському СІЗО.

На чергове засідання суду активісти громадської ініціативи "Чорний комітет" принесли труну з самим "Леніним".

Для цього, за словами організатора акції Богдана Тицького, "Комітетові визволення політв'язнів та Чорному комітетові, довелося скористатися тим, що Мавзолей В. І. Лєніна у Москві зачинили на планову реконструкцію, і привезти труну з вождем світового пролетаріату в Київ просто до будівлі Києво-Святошинського суду".

Найважче, каже Богдан, було знайти машину для перевезення труни з вождем. Напередодні комітет обдзвонював служби таксі - усі правили ціну більше за 200 гривень. Допомогти активістам зголосилися друзі через соціальні мережі. Вони надали автомобіль безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Тицький: "Адміністрація Лук'янівського СІЗО "намалювала" Партії регіонів перемогу серед ув'язнених"

"Машина таки знайшлася, навіть не одна. Найбільш колоритно виглядав хлопець, який хотів провезти його у салоні Ланоса", - радіє Богдан.

Леніна у труні занесли під суд на своїх плечах кілька активістів організації. Після цього Володимир Ілліч встав із труни й офіційно заявив, що ніякого замаху на нього чинити не планували.

"Я цілий і неушкоджений, нікому не під силу мене знищити й підірвати мій авторитет, - заявив товариш Ленін. - Мій пам'ятник у Борисполі, який начебто планували підірвати так звані "васильківські терористи", було демонтовано у день їхнього арешту за рішенням Бориспільської міськради. А на ґрати і навіть на заслання у Сибір заслуговують міські депутати. Я закликаю випустити на свободу товаришів Мосійчука, Шпару і Бевза. Ці троє товаришів - вороги антинародного режиму великого капіталу, олігархату, а отже мої союзники".

Після цього Ленін встав із труни і пройшов у приміщення суду. Із суддею поспілкуватися не зміг, тому що той саме перебував у дорадчій кімнаті. Ленін вийшов із приміщення суду і ліг назад у труну. Активісти Чорного комітету понесли труну з вождем у напрямку Борисполя.

Чергове засідання суду у справі "васильківських терористів" перенесли на 24 січня.

Зараз ви читаєте новину «На засідання суду над "васильківськими терористами" принесли труну з "Леніним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути