пʼятниця, 01 червня 2012 16:46

"Васильківський терорист" кличе на допомогу Лутковську, бо до нього "не приїдуть європолітики"

"Васильківський терорист" кличе на допомогу Лутковську, бо до нього "не приїдуть європолітики"
Ігор Мосійчук просить Лутковську приїхати до нього в СІЗО. Фото: gazeta.ua

Один із "васильківських терористів" Ігор Мосійчук звернувся до уповноваженої з прав людини Верховної Ради Валерії Лутковської з проханням зустрітись із ним в межах Київського СІЗО.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі "Патріоту України", в офіційній заяві Мосійчука, зокрема, нагадується про те, що у провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області знаходиться кримінальна справа по обвинуваченню Ігора Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари в готуванні до терористичного акту, зберігання та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення терористичних актів. Цю кримінальну справу одноособово розглядає суддя Юрій Бурбела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківського терориста" вигнали з суду за спів Гімну України

"Винними себе в інкримінованих злочинах ані я, ані інші підсудні не визнаємо. На нашу думку в матеріалах кримінальної справи достатньо доказів нашої невинуватості та непричетності в інкримінованих нам злочинів, що ми і збиралися довести в ході судового розгляду справи, але суддя Бурбела поставився до розгляду справи і до мене, як підсудного, упереджено", - відзначив Мосійчук.

Він наголосив, що вже майже рік перебуває під вартою у Київському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківські терористи" вимагають від суду українського перекладача

"І це незважаючи на те, що під час мого медичного обстеження у військовому госпіталі СБУ в мене було виявлено серйозні хвороби серцево-судинної системи", - додав підсудний.

"Як свідомий того, що мої інтереси не будуть захищати європейські політики, і до мене не приїдуть німецькі лікарі, звертаюся саме до Вас з проханням захистити моє право на захист", - заявив Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі лікарі встановили вахтовий графік відвідувань Тимошенко - Власенко

Активіст, зокрема, попросив особистої зустрічі із Лутковською в межах Київського СІЗО, а також направити представника омбудсмена для захисту його інтересів під час судового розгляду справи суддею Бурбелою у Києво-Святошинському районному суді Київської області.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківський терорист" кличе на допомогу Лутковську, бо до нього "не приїдуть європолітики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути