середа, 11 квітня 2012 15:51

"Васильківські терористи" вимагають від суду українського перекладача

"Васильківські терористи" вимагають від суду українського перекладача
"Васильківський терорист" Ігор Мосійчук. Фото: bilozerska.livejournal.com

Києво-Святошинський районний суд відмовився розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу для "васильківських терористів". У свою чергу, сторона захисту заявила про відвід судді Юрія Бурбели.

Як повідомили у прес-службі організації "Патріот України", чергове засідання у справі так званих "васильківських терористів" тривало не більше 15 хвилин.

На цьому засіданні захист планував подати клопотання про зміну запобіжного заходу стосовно підсудних, оскільки вже допитали ключових свідків обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як йому не дає спокій СБУ

Крім того, двадцять народних депутатів України готові були взяти на поруки ув'язнених патріотівців. Двоє з них, а саме нунсівці Володимир В'язівський та Зеновій Шкутяк, прибули на засідання особисто.

Разом з тим, суддя Юрій Бурбела відмовився розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу.

"Цим він фактично плюнув в обличчя народним депутатам, які відірвалися від розгляду важливих законодавчих змін, адже у цей час в парламенті розглядався законопроект про зміну КПК. Про який новий Кримінально-процесуальний кодекс може йти мова, якщо навіть старого не дотримується суддя?" - поцікавились у "Патріоті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна

Крім того, під час свідчень у суді свідка Шестакова російською мовою, підсудний Ігор Мосійчук подав клопотання, щоб той свідчив українською, інакше суд мусить запросити перекладача.

"Спочатку суддя зробив попередження Мосійчуку, а згодом, зі словами "буде вам перекладач 23-ого квітня", переніс засідання на цю дату", - розповіли у "Патріоті".

Організація "Патріот України" розцінює це судове засідання, як ще один доказ того, що справа „васильківських терористів" є нічим іншим, як "політичними репресіями".

Зараз ви читаєте новину «"Васильківські терористи" вимагають від суду українського перекладача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути