пʼятниця, 09 березня 2012 12:36

"Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна

"Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна

Працівники СБУ незаконно прослуховували і фіксували телефонні розмови "васильківського терориста" Володимира Шпари та інших членів організації "Патріот України" ще до їхнього арешту.

Водночас, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі організації, у матеріалах кримінальної справи "васильківських терористів" відсутні рішення суду на прослуховування мобільного телефону Шпари.

Зокрема, під чергового засідання у справі "васильківських терористів", відповідаючи на запитання прокурора, підсудний Шпара розповів, як за декілька місяців до його арешту йому декілька разів телефонував "якийсь Олександр нібито, з місця Славутич". У своїй розмові ця особа пропонувала Шпарі, як представнику ГО "Патріот України", нищити пам'ятники Леніну в різних населених пунктах Київської області.

Окрім цього, за словами патріотівця, цей Олександр пропонував йому та іншим членам ГО "Патріот України" прийняти участь в розклеюванню листівок, направлених на демонтаж пам'ятників Леніну в Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Патріот України": СБУ стежить за усіма громадськими організаціями в країні

Як з'ясували згодом підсудні І. Мосійчук, С. Бевз та В. Шпара, через декілька днів після згаданої розмови в м. Борисполі дійсно були розклеєні листівки, на яких була зображена свастика, і в яких містилися заклики щодо підриву пам'ятників Леніну, нападів на органи державної влади, міліції, СБУ та прокуратури.

За даними підсудних, текст цих листівок було виявлено слідчими СБУ на CD-дисках, знайдених разом з саморобним вибуховим пристроєм в приміщенні "Патріоту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моїм сусідом по камері є громадянин Азаров - "васильківський терорист"

Як наслідок, "васильківські терористи" вважають, що особи, які телефонували Шпарі, є провокаторами, що співпрацюють з СБУ, співробітники якої, за словами підсудних, "розробляли" активістів організації "Патріот України".

Нагадаємо, наступне засідання у справі "васильківських терористів" відбудеться 19 березня у Києво-Святошинському районному суді.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути