середа, 23 травня 2012 19:13

"Васильківського терориста" вигнали з суду за спів Гімну України

"Васильківського терориста" вигнали з суду за спів Гімну України
Ігора Мосійчука видалили із залу судових засідань. Фото: bilozerska.livejournal.com

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Юрій Бурбела ухвалив рішення залишити підсудних "васильківських терористів" Ігора Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпару під вартою, залишивши заяви 20 народних депутатів про взяття їх на поруки без розгляду.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі організації "Патріот України".

За словами патріотівців, суддя мотивував це тим, що "прихильники та рідні "васильківських терористів" проводять мітинги і пікети суду та інших державних установ, систематично порушуючи порядок суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківські терористи" вимагають від суду українського перекладача

Крім того, в організації розповіли, що заяви 20 народних депутатів, які прагнули взяти Мосійчука, Бевза та Шпару на поруки, суд під час судового засідання 21 травня залишив без розгляду, мотивуючи нібито це тим, що вони є нічим іншим як "спробою народних депутатів вчинити тиск на суд".

У свою чергу народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Кармазін, підпис якого, зокрема, стоїть під відповідною заявою, відзначив у коментарі Gazeta.ua, що це - "абсолютно безграмотний і безвідповідальний підхід".

"Цей суддя виконує політичне замовлення. Він не доріс до рівня розуміння, що народний депутат України представляє український народ", - сказав Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя "васильківських терористів" переховується?

За словами парламентарія, він як сенатор Міжнародного парламенту безпеки і миру готовий взяти "васильківських терористів" на поруки.

"Як автор Кримінального кодексу, я стверджую, що в їхніх діях немає складу злочину - ці хлопці нічого не зробили. А такі судді мають пройти переатестацію, і вони її пройдуть і після цього й близько не будуть біля правосуддя", - запевнив Кармазін.

Водночас 22 травня відбулося оголошення чергової постанови суду у справі "васильківських терористів". Суддя Бурбела прийняв рішення про усунення захисника Ігора Мосійчука – Оксану Мельник та захисника Сергія Бевза – Дмитра Лошакова від розгляду справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна

Також Бурбела виніс постанову про видалення із зали судових засідань підсудного Ігора Мосійчука.

"Своє рішення суддя Бурбела аргументував тим, що підсудні співали Державний Гімн України, оскаржували рішення суду та те, що "Ігор Мосійчук махнув рукою своїй дружині", - розповіли у "Патріоті".

Зараз ви читаєте новину «"Васильківського терориста" вигнали з суду за спів Гімну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути