Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 11:35

На Запорізькій АЕС сталася надзвичайна ситуація

На Запорізькій АЕС сталася надзвичайна ситуація

У середу, 11 травня о 15:25 сталася зупинка роботи енергоблоку № 2 на Запорізькій атомній електростанції станції.

Відключення відбулося автоматично через спрацювання електричного захисту, повідомили на підприємстві. Також наголошується, що реакторна установка знаходиться на потужності. На даний момент не відомо які причини спрацювання захисту, пише Запорожское время.

Таким чином, на Запорізькій АЕС у роботі залишилися три енергоблоки, а № 4 і № 6 - зараз на ремонті. Турбуватися про радіаційний фон на АЕС, як запевнили на підприємстві, не варто, оскільки згідно з останніми замірами рівень радіації в зоні станції 8-12 мікрорентген, тобто на рівні норми. Аналогічне відключення від електроенергії енергоблоку відбулося у 2002 році вночі 26 листопада. Тоді відключився від роботи енергоблок № 3 через поломку апаратури систем управління і захисту.

Запорізька АЕС є найбільшою станцією в Європі, вона складається з шести енергоблоків. Тут задіяні реактори загальною потужністю 6 ГВт. Кожен день АЕС виробляє приблизно 20% електроенергії України.

Втім, як розповіли в компанії "Енергоатом", 12 травня о 9 год. 28 хв. енергоблок №2 Запорізької АЕС підключено до енергомережі. Станом на 10 год. 30 хв. навантаження на блоці 445 Мвт.

Радіаційний фон на проммайданчику та у санітарно-захисній зоні – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону у місці розташування Запорізької АЕС.

Зараз ви читаєте новину «На Запорізькій АЕС сталася надзвичайна ситуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути