Ексклюзиви
неділя, 08 травня 2011 12:07

Японію сколихнув новий землетрус

Японію сколихнув новий землетрус

Сьогодні, в 8:18 за місцевим часом, на північному сході головного японського острова Хонсю стався новий землетрус магнітудою 4,6.

Інформації про потерпілих і руйнувань немає, загроза цунамі не оголошувалася.

Епіцентр землетрусу розташовувався в Тихому океані біля узбережжя префектури Фукусіма, де знаходиться аварійна АЕС "Фукусіма-1", його епіцентр знаходився на глибині близько 10 кілометрів. Найбільш потужні підземні поштовхи були відмічені в ряді районів префектури Фукусіма і сусідньому регіоні Міяги.

З початку поточної доби це вже п'ятий землетрус магнітудою понад 4 на північному сході Хонсю. Найпотужніший у 5,7 бала було зафіксовано двома годинами раніше поблизу узбережжя префектури Івате. За прогнозами метеоуправління, підвищена сейсмічна активність продовжиться і в майбутні дні.

Нагадаємо, 11 березня в Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0, а також цунамі. Стихійні лиха зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, вибухів і витоку радіації.

Зараз ви читаєте новину «Японію сколихнув новий землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути