Ексклюзиви
вівторок, 03 травня 2011 12:12

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японія визнала, що приховувала частину інформації про Фукусіму

Японія визнала, що приховувала частину інформації  про Фукусіму

Японський уряд визнав, що приховував частину інформації про аварію на АЕС "Фукусіма-1". Як пояснив глава секретаріату об'єднаного штабу з ліквідації аварії на атомній станції, радник прем'єр-міністра країни Госі Хосоно, це було зроблено, щоб уникнути паніки.

Зокрема, офіційний Токіо тримав у таємниці за щонайменше 5 тисяч вимірів радіації та оцінки щодо можливого розповсюдження радіації після березневих подій на японській АЕС.

"Така позиція була помилковою", - підкреслив радник японського прем'єр-міністра. Госі Хосоно пообіцяв, що надалі вся інформація про АЕС "Фукусіма-1" буде надаватися  розголосу і поширюватися негайно.

У свою чергу, японська друковані ЗМІ також зазначає, що аварія на АЕС "Фукусіма-1" показала неефективність створеної в країні системи збору даних про радіацію з атомних станцій.

Витік радіації з АЕС "Фукусіма-1" розпочався після землетрусу і цунамі 11 березня 2011. Стихія зруйнувала сотні тисяч будівель і вивела з ладу систему охолодження реакторів АЕС "Фукусіма-1". У грунті у АЕС були виявлені сліди плутонію, період напіврозпаду якого становить тисячі років. Сліди радіоактивних речовин були виявлені у водопровідній воді, а також в овочах, молоці та яловичині з префектури Фукусіма.

На "Фукусіма-1" триває відкачування з нижніх приміщень і дренажної системи АЕС води з високим вмістом радіоактивних речовин. На станції її накопичилося вже близько 87 тисяч 500 тонн.

Число загиблих у результаті катастрофічного землетрусу 11 березня і  цунамі склало 14340 осіб у 12 префектурах. У списках зниклих без вісті числяться 11889 осіб з 6 префектур.

Зараз ви читаєте новину «Японія визнала, що приховувала частину інформації про Фукусіму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути